7 arannyal zártuk a budapesti WAKO Világ Kupát

Debrecen, Nyíregyháza, Szeged után új otthonra lelt az immár 22. alkalommal megrendezett magyar WAKO Kick-box Világ Kupa, amelyet május 13-15-ig Budapesten a MOM Sport Centrumban rendeztek meg. A 35 ország, 1300 versenyzőjével lebonyolított Világ Kupán a szombathelyi Controll Sportegyesület kick-box szakosztálya, Dancsó Zoltán vezetésével minden idők legmagasabb létszámú csapatát nevezte a rangos versenyre, amelyen 15 versenyző 7 arany,-9 ezüst,- és 13 bronzérmet szerzett. A klubok közötti versenyben a Controll SE remek helyezéssel zárt, a 129 résztvevő csapatból a 7. legeredményesebb csapat lett.

Takács Dániel, Koledics Dávid és Varga Bence kadett 1 korcsoportú versenyzők a nemzetközi porondon még csak most bontogatják a szárnyaikat, de mindannyian szépen helyt álltak, közülük Koledics Dávid, aki már nagyobb versenyrutinnal rendelkezik, két kategóriában is döntőbe jutott.

Viszket Borisz kadett 2 -47 kg-ban kiemelkedően jó formában versenyzett. Light—contactban és kick-lightban is technikás küzdelmekkel, magabiztos versenyzéssel került a döntőbe, amelyet mindkétszer ugyanazzal a moldáv ellenféllel vívta. Kick-light-ban ezüst, light-contacban kemény küzdelemben, megérdemelten győzött.

Bolfán Ákos kadett 2 -57 kg-ban erős mezőnyben versenyzett, light-contactban a négy között egy szlovák ellenfél ellen döntetlen mérkőzést követő bírói megjelölés miatt búcsúzott, bronzéremmel zárt. Kick-light-ban azonban egészen a döntőig menetelt, ahol a békéscsabai rivális Flack Márk ellen végig támadó szellemű küzdelemben jogosan nyert.

Vancsik Petra junior -55 kg-ban light-contactban és kick-lightban sem tudott érmet szerezni, ezúttal nem jött ki a tőle elvárható jó forma.

Takács Viktória három kategóriában állt tatamira és mindháromban dobogóra állt. Újonc versenyző létére, sikeresen vette az akadályokat, ha továbbra is így folytatja, versenyzőként szép jövő várhat rá.

Szász Krisztofer, ahogy az elmúlt időszakban, úgy most is hozta a tőle elvárható teljesítményt, sajnos ezúttal nem volt szerencsére, ennek ellenére így is sikerült egy bronz és egy ezüstérmet szereznie. Junior -57 kg light-contacban a négy között szoros csatárban egy ír versenyzővel szemben maradt alul, kick-light fináléjában pedig klubtársa ellen veszített el.

Grünczeisz Patrik, junior -57 kg light-contactban nehezen hangolódott rá az első mérkőzésére, így a nyolc között zárt, kick-lightban azonban nem talált legyőzőre, a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Jurasits Ákos junior -63kg-ban két bronzérmet szerzett ugyan, de ezúttal mégsem hozta a tőle elvárt teljesítményt, remélhetőleg legközelebb meggyőzőbb lesz a versenyzése.

Habda Milán -65 kg-ban kezdő versenyzőként a zöld öv alattiak kategóriájában indult, ahol light-contactban 2., kick-lightban 3. helyezést szerzett. Küzdelmeiben az akadályokat szépen vette ám a rutintalansága miatt az élesebb szituációk megoldása még gondot okozott.

Bolfán Ádám két súlycsoportban is tatamira állt a Világ Kupán, junior -69 kg light-contactban és kick-light-ban továbbá -74 kg kick-lightban erős mezőnyben sikerült döntőbe verekednie magát. Remek kondícióját mutatja, hogy összesen 11 mérkőzést vívott a vasárnapi versenynapon.

Szmolek Emanuel junior korosztályban szintén két súlycsoportban indul -74 és 79 kg-ban. Folyamatosan hozta az egyre jobb formáját, ezt mutatja, hogy három bronzérme mellett -79 kg kick-lightban 1.helyet sikerült szereznie.

Kovács Ádám felnőtt -74 kg light-contact kategóriában lépett tatamira, Ádám nem saját nevelésű sportolónk, Szegedről származik, de jelenleg a színeinkben versenyez. Kemény mérkőzésekkel jutott be a legjobb négybe, először egy olasz ellenfelet majd az ukránok favoritját verte magabiztos versenyzéssel, a döntőben pedig a súlycsoport aktuális magyar válogatottját Zsarkó Dánielt utasította maga mögé, így aranyérmet szerzett.

Bárdosi Sándor felnőtt -79 kg-ban indult, elsőként egy osztrák versenyzőt vert így jutott négy közé. A következő mérkőzés sajnos elmaradt, mert a másik ágról bemérkőző mindkét versenyzőt súlyos szabálytalanságok miatt leléptették, így mérkőzés nélkül jutott be a döntőbe, ahol egy ír ellenféllel szemben alulmaradt.

Eredmények:

Takács Dániel kadett 1 -42 kg light-contact 2., kick-light 3.

Koledics Dávid kadett 1 -47 kg light-contact 2., kick-light 3., zöld öv alatti kategória light-contact 1.

Varga Bence kadett 2 -47 kg zöld öv alatti kategória 2.,kick-light 3.

Viszket Borisz kadett 2 -47 kg light-contact 1., kick-light 2.

Bolfán Ákos kadett 2 -57 kg  light-contact 3., kick-light 1.

Vancsik Petra junior -55 kg light-contact 5-8.hely, kick-light 5-8.hely

Takács Viktória zöld öv alatti kategória junior-felnőtt -60 kg kick-light 1., junior -65 kg light-contact 3., felnőtt -65 kg kick-light 3.

Szász Krisztofer junior -57 kg light-contact 3., kick-light 2.

Grünczeisz Patrik junior -57 kg light-contact 5-8.hely, kick-light 1.

Jurasits Ákos junior -63 kg light-contact 3.,kick-light 5-8.hely, zöld öv alatti kategória junior -65kg kick-light 3.

Habda Milán junior-felnőtt -65 kg light-contact 2, kick-light 3.

Bolfán Ádám junior -69 kg light-contact 2., kick-light 2., -74 kg light-contact 5-8.hely, kick-light 2.

Szmolek Emanuel junior -74 kg light-contact 3., kick-light 3.,-79 kg light-contact 3., -79 kg kick-light 1.

Kovács Ádám felnőtt -74 kg light-contact 1.

Bárdosi Sándor felnőtt -79 kg light-contact 2.Kapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra