A kick-boxot felvették a Nemzetközi Világjátékok Szövetségébe

2014. április 7-én a kick-boxot beválasztották a Nemzetközi Világjátékok Szövetségének (International World Games Association - IWGA) tagjai sorába. Az ülésen résztvevő 36 tag szavazott, melyek eredményeként a World Association of Kickboxing Organisations (WAKO) 26 szavazattal bekerült az IWGA hivatalos tagjai sorába.

"Egyáltalán nem voltam biztos a dolgomban, még ha a bent ülők 70%-át ismerem is." - mondta a WAKO eljáró elnöke, Espen Lund.

"De ez sportpolitika és soha nem lehet tudni, amíg biztos nem lesz. Ez a sport kihívása és izgalma. De ha az ember pár éve már részt vesz a sportpolitikában, akkor megtanulja kezelni. Az egész arról szól, hogy meg kell győzni az embereket, ha bíznak benned és kedvelnek, akkor meg kell kedvelniük a koncepciót is, mert arra is gondolnak: Miért jó nekünk, ha bevesszük a kick-boxot? 'Fenyeget bennünket? Ez csupán a politikáról szól."

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) és a Nemzetközi Amatőr Wushu Szövetség (IWUF) is jelentkezett a tagfelvételre, de nekik nem sikerült, mert nem kapták meg a szükséges számú szavazatot ezen az ülésen, melyet a SportAccord Konferenciájával egyidejűleg tartottak. 

"Meglepődtem, hogy a többieket elutasították" - tette hozzá Lund, aki a SportAccord Igazgatóságának is tagja.

"De én úgy gondolom, hogy ez inkább az Olimpiai és IOC (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) elismert sportágakról szól, minket pedig nem ismer el az IOC. Ez arról szól, hogy miért jött létre a Világjátékok. Vegyük például a modern öttusát, ők már szerepelnek az Olimpián. De ez a keveréke annak, ahogy bemutatjuk a sportágunkat és milyen kapcsolataink vannak. A WAKO már másodszor jelentkezett az IWGA tagságra és a múlt évben a jelentkezést elutasították. Másodszor adtuk be a jelentkezésünket, a múlt évben elutasítottak bennünket" – mondta Lund.

"Nem tudom miért, de az egész csak a lobbizásról szól. Egy dolog amit mondasz, egy másik amit teszel és ha beszélgetsz az emberekkel, akkor meg tudod győzni őket. Az egész csak arról szól, hogy emberekkel kell beszélgetni. Ugyanakkor a WAKO ugyan hivatalos tag, de ez nem jelent automatikus részvételt is a Világjátékok programjában, külön kell jelentkeznünk a programba való bekerüléshez. Most természetesen meg kell próbálnunk bekerülni a programba is, mivel most még nem vehetünk részt a Világjátékokon" – mondta Lund.

"Viszont az is hangsúlyoznom kell, hogy a munka egy részét  már elvégeztük, mivel meghívott sportágként részt vehetünk a következő,  2017-es Világjátékokon Wroclaw-ban. Természetesen meg kell majd ragadnunk az alkalmat, hogy tovább erősítsük jelentkezésünket a Világjátékok programjának hivatalos sportággá válásához és ezt felhasználjuk majd az IOC elismerésre történő jelentkezésünkhöz is. Soha nem lehet tudni  mi történik majd. Van egy célunk. Mindenki be akar kerülni az Olimpiai Játékok programjába, mindenki az IOC tagja akar lenni, legyen ez az álmunk és ezt felhasználjuk a jelentkezésünk további erősítéshez. A következő Világjátékok 2017-ben Wroclaw-ban lesz Lengyelországban."

http://kickbox.hu/2014/04/a-kick-boxot-felvettek-a-nemzetkozi-vilagjatekok-szovetsegebe/

Kellemes Húsvéti Ünnepeket...

A tavaszi szünetre jó pihenést és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

3 ezüst, 3 bronz az...

39 ország , 2223 nevezésével április 12-14-ig Innsbruck-ban rendezték meg a WAKO Világszövetség...

Vándorkupa verseny győztese...

Iskolás csoportunk vándorkupa versenyének 5. eredményhirdetését április 11-én tartottuk. A...
Vissza a listaoldalra