Bertalan Gábor Péter és Bárdosi Sándor Ferenc kick-light EB-én lép tatamira!

A hét végén Szlovákia fővárosában, Pozsonyban rendezik meg a WAKO kick-box világszövetség kick-light, K-1 és low-kick Európa-bajnokságát. Idén, a régi, kialakult gyakorlatnak megfelelően ketté osztják a felnőtt Európa-bajnokságot, a másik EB-t, ahol a full-contact, a point-fighting, a light-contact és a formagyakorlat versenyszámokra kerül sor, november 17 és 25 között a szlovéniai Mariborban rendezik majd meg.
A válogatott nagy része Tatán készült. Dancsó Zoltán a kick-light szakág szövetségi kapitánya, aki segítőjével, Olasz Attilával edzette a csapatot, örömteli hírekről számolt be: 
 
Október 5-11-ig tartottuk edzőtáborunkat Tatán. A kick-light szakág válogatottjai közül mindenki jelen volt, a felkészülés jól sikerült, gyors és robbanékony versenyzőkkel tudunk kiállni az EB-én. Bízok benne, hogy továbbra is marad az a fejlődő tendencia, amely jellemzi az elmúlt három évünket. Kiemelném, hogy a master class korosztály válogatottjai ugyanúgy végigdolgozták a tábort, meglátásom szerint az előző évekhez hasonlóan eredményesek lesznek.Szerencsére senki sem sérült, remélhetőleg ez így is marad. Az első nehézségen már túl vagyunk, hiszem mindenki hozta a versenysúlyát.
 
A csapat nagy része már szombaton lemérlegelt, többen fogyasztás után. Az Európa-bajnokság programja a korábbi években megszokott forgatókönyv szerint alakul. Vagyis október 13-án szombaton és október 14 én vasárnap érkeznek a csapatok. A leadott nevezések szerint 36 ország 516 versenyzője lép majd küzdőtérre. Október 15-én hétfőn tartják a ringes és a tatamis versenybírók eligazítását, a sorsolást, az edzők tájékoztatását és a WAKO tagországok képviselőinek hagyományos nyitó bankettjét. Kedden , október 16-án 10 órától tartják a megnyitó ünnepséget és elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön szintén egész nap zajlanak a mérkőzések a döntőbe jutásért.19 -én pénteken kerül sor a döntők első részére. Másnap, 20-án szombaton rendezik a döntők második részét .Az Európa-bajnokság a hagyományos „búcsú bulival”, a Sayonara Partyval végződik.
 
A verseny helyszíne Pozsonyban a 4200 nézőt befogadó Hant Arena lesz, -ott, ahol 2012-ben a Kadett és Junior Kick-boksz Világbajnokságot is megrendezték. Mivel a szlovák főváros a magyarok részére könnyen és gyorsan elérhető, ezért remélhetőleg a magyarokat sok szurkoló biztatja remélhetőleg.
 
A pontos címe a csarnoknak: Trnavska cesta 29, Pozsony
 
A versenynek van szombathelyi érdekeltsége is!
Veteránok között Bertalan Gábor Péter -63kg-ban és Bárdosi Sándor Ferenc -74kg-ban!
Sajnos Takács Viktória nem tudta vállalni -65kb-ban a megmérettetést iskolai teendői miatt!
 

Utánpótlás Magyar...

Június 1-jén Dorogon- közel 400 nevezéssel- rendezték meg az Utánpótlás Kick-box Magyar...

Réka a vándorkupa...

Vándorkupa versenyünk 7. eredményhirdetése alapján a 12 éves Kiss Réka vihette haza 3 hétre a...

Ezüstök és bronzok a...

39 ország, 284 klub, 1661 versenyző részvételével 2019. május 17-19-ig Budapesten a BOK...
Vissza a listaoldalra