Bolfán Ádám,Kovács Ádám és Bárdosi Sándor magyar bajnokok

Május 29-én Esztergom adott otthont a 2016.évi Light-contact és Kick-light Felnőtt Magyar Bajnoki Döntőnek, amelyen a tét a magyar bajnoki címek elnyerése mellett a maribori Light-contact Európa-bajnokságra és az athéni Kick-light Európa-bajnokságra történő kvalifikáció megszerzése volt.

A Controll SE kick-box szakosztályának 6 versenyzője állt tatamira. Közülük a felnőttek mezőnyében újoncnak számító Bolfán Ádám -69 kg kick-light elődöntőjében a súlycsoport jelenlegi válogatottját, az esztergomi Tóth Patrikot búcsúztatta magabiztos versenyzéssel. A súlycsoport házi döntőjére mérkőzés feladás miatt ezúttal nem került sor, így Bolfán Ádám aranyat, míg Kovács Ádám ezüstérmet szerzett.

A szegedi születésű Kovács Ádám, aki jelenleg az egyesületünk színeiben versenyez -69 kg light-contactban a tőle elvárható teljesítménnyel, koncentrált versenyzéssel győzte le a helyére pályázó fiatal csepeli Hammer Martint. Klubtársa elleni hazai döntőre itt sem került sor, Bolfán Ádám ezüstöt, Kovács Ádám aranyat nyert.

Bárdosi Sándor -79 kg kick-lightban 8 között kezdte meg a versenyzést. A négy közé jutásért az esztergomi még junior korú Szachán Bolivárt búcsúztatta. Az elődöntőben magas fölénnyel verte a LSP Team versenyzőjét, Weisz Rolandot, majd a döntőben a szintén esztergomi válogatottságra törő Kiss Balázst technikás küzdelemben utasította maga mögé.

Bolfán Ádám, Kovács Ádám és Bárdosi Sándor a magyar bajnoki címükkel a Magyar Kick-box Szövetség felnőtt válogatott tagjai lettek és indulási jogot szereztek az idei Európa-bajnokságra.

Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik és Szmolek Emanuel első éves junior versenyzőink is próbára tették magukat a felnőttek mezőnyében. Olykor kellemetlen pillanatokkal és meglepő akciókkal jelezték, hogy rövidesen velük is számolni kell az élmezőnybe tartozó tapasztaltabb versenyzőknek.

Eredmények:

Szász Krisztofer -57kg LC 3.,KL 3.
Grünczeisz Patrik -57kg KL 2.
Bolfán Ádám -69kg LC 2.,KL 1.
Kovács Ádám -69kg LC 1., KL 2.
Bárdosi Sándor -79kg KL 1.
Szmolek Emanuel -79kg LC 3.,KL 3.

Edző: Dancsó ZoltánKapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra