Elrajtol a Cadet, Junior Kick-box Világbajnokság

Augusztus 27-től szeptember 4-ig Írországban, Dublinban kerül megrendezésre a WAKO Cadet, Junior Kick-box Világbajnokság, amelyen a vasi színeket a Controll Sportegyesület nyolc utánpótlás válogatottja: Vancsik Petra (-55 kg junior light-contact, kick-light), Viszket Borisz (-47 kg kadett 2. light-contact, kick-light), Bolfán Ákos (-57 kg kadett 2. light-contact, kick-light), Szász Krisztofer (-57 kg junior light-contact), Grünczeisz Patrik (-57 kg junior kick-light), Jurasits Ákos (-63 kg junior kick-light), Bolfán Ádám (-69 kg junior light-contact, kick-light) és Szmolek Emanuel (-74 kg junior light-contact, kick-light) képviseli. A nyolc szombathelyi utánpótlás válogatott számára nem ismeretlen a nemzetközi porond, korábban már mindannyian szerepeltek a válogatott keretében, sőt közülük többen éremmel is büszkélkedhetnek kontinens vagy világbajnokságról.

Dancsó Zoltán tanítványai mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. Januártól május végéig tartó versenyidőszak a ranglista pontvadászatról szólt. A válogatottságra esélyes versenyzőknek hétről-hétre hazai és nemzetközi versenyek szerepeltek a programban, amelyeken folyamatosan jó teljesítményt és formát kellett mutatniuk annak érdekében, hogy eredményeikkel bebiztosítsák helyüket a válogatottban. A május végi utánpótlás magyar bajnokságot követően kialakult a válogatott végleges kerete, amely alapján súlycsoportonként két fő, a kategória aktuális magyar bajnoka illetve a ranglista vezetője utazhat a Dublinba. A szombathelyi válogatottak június közepétől teljes erőbedobással készültek fel a világbajnokságra, a nyári szünidő nagy része edzőtáborozással és edzésekkel telt el.

A szombathelyiek edzője Dancsó Zoltán szerint nagyon jól sikerült a csapat felkészülése, szerencsére sérülések nem hátráltatták a versenyzőket. Jelenleg a formába hozás utolsó simításai zajlanak, rövid, de intenzív és pörgős edzésekkel, amelyeken a cél a megszerzett robbanékonyság szinten tartása. Az indulás előtti utolsó napokban néhány versenyzőnek még a súlyhozásra is koncentrálnia kell. „Valamennyien rutinos és tapasztalt versenyzőnek számítanak, reményeim szerint ezt néhányuk éremre is válthatja, de a legfontosabb, hogy mindenki tudása maximumát tudja nyújtani.”- tette hozzá Dancsó Zoltán.

Dancsó Zoltán nem csak klubedzőként, hanem a Magyar Kick-box Szövetség light-contact és kick-light szakág vezetőjeként is debütál a világbajnokságon. Kijelölt társával, Olasz Attilával remélik, hogy legalább annyira jól sikerül a dublini bemutatkozásuk, mint ahogyan a válogatott felkészítése sikerült. Bíznak abban, hogy hosszabb távon számít majd rájuk a Szövetség és lesz lehetőségük bebizonyítani edzői- vezetői rátermettségüket.

A kadett, junior világbajnokság előzetes nevezési listái alapján Dublinban rendkívül erős, népes mezőny várható a világ minden részéről, ezért a maximális fizikai teljesítőképesség mellett szükség lesz a maximális mentális jelenlétre és a koncentrációra is, hiszen a versenyzők között valószínűleg minimális különbségek fognak dönteni. A magyar csapat repülője augusztus 28-án indul Dublinba, ahol még az nap megtörténik a hivatalos mérlegelés, majd 29-én hétfőn bírói szemináriumok és sorsolás szerepel az előzetesen ismertetett programban. Augusztus 30-án kedden 11-kor a megnyitóval kezdetét veszi a WAKO Cadet, Junior Világbajnokság selejtező küzdelmei.

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra