Éremeső és "Best Team" trófea Balkán Open-en

12 ország, 330 versenyzőjének részvételével május 06-07-ig Bosnia&Herzegovinában Tesanj-ban rendezték meg a Balkan Open elnevezésű nemzetközi kick-box tornát, amelyen a Controll SE kick-boxosai összesen 7 arany-,6 ezüst-, és 7 bronzérmet szereztek. A döcögős kezdés után lassan megindult a szombathelyi éremeső, és végezetül a rendkívül sikeres nap megkoronázásaként tatami kategóriában a legjobb klubcsapatnak járó trófeát is a Controll SE kapta.

Viszket Borisz kadett 2 -47kg light-contactban állt először tatamira. Borisznak a ráhangolódás kissé lassabban sikeredett ezért a gyengébb kezdés után a második menet már nem volt elég a továbbjutáshoz, itt bronzérmes lett. Kick-lightban sokkal jobb formát mutatva, két győztes mérkőzés után jutott döntőbe, ahol egy fizikálisan erősebb ellenfél ellen veszített, így ezüstérmet nyert.

Bolfán Ákos kadett 2 -57kg light-contactban nehéz ágról jutott be a négy közé, ott azonban egy kellemetlen stílusú horvát ellenfél megállította, bronzérmet szerzett. Kick-lightban szerencsétlen sorsolással a nyolc között a későbbi döntőssel került össze és onnan nem sikerült továbbjutnia.

Szász Krisztofer jó teljesítménnyel és kitűnő formában versenyzett, mindhárom kategóriában döntőbe jutott. Junior -57kg light-contactban a döntőben szoros csatában maradt alul, itt második lett. Junior kick-lightban erős mezőnyben, magas szintű és technikás küzdelmet bemutatva nyert aranyérmet. A felnőttek mezőnyében -57kg light-contacban első éves juniorként utasította maga mögé a mezőnyt, és szerezte meg második aranyérmét.

Vancsik Petra is hozta az tőle elvárt teljesítményt, hiszen junior -55kg kick-lightban és light-contactban is négybe jutott, előbbiben 3. helyezést, light-ban 2.helyezést ért el. Felnőtt -55 kg kick-lightban pedig aranyérmet vihetett haza.

Günczeisz Patrik junior -57kg-ban versenyzett ahol light-ban és kick-lightban is bronzérmet szerzett, míg a felnőttek között -57kg kick-lightban a döntőben remek taktikás küzdelemmel utasította maga mögé ellenfelét és megérdemelten nyert aranyérmet.

Habda Milán élete első nemzetközi versenyén szerepelt, meglepetést okozva junior -63kg kick-lightban makedón ellenfelet legyőzve szerzett bronzérmet.

Bolfán Ádámnak nem volt könnyű dolga, hiszen a junior korosztály legtechnikásabb versenyzőivel teletűzdelt súlycsoportjaiban állt tatamira, -69 kg light-contactban magabiztosan jutott négy közé, ahol a hazai rivális Hammer Martin ellen szoros csatában, döntetlen mérkőzést követő bírói megjelölés miatt veszített csak, így itt bronzéremmel zárt. Ugyanebben a súlycsoportban kick-lightban a döntőben ismételten találkozott a két hazai rivális, ezúttal néhány ponttal Ádám alulmaradt, ezüstérmes lett. Light-contacban egy súlycsoporttal feljebb -74kg-ban két fölényes pontarányú győzelemmel jutott döntőben, ahol a budapesti Tarr Balázs ellen veszített, ezüstérmet szerzett.

Szmolek Emanuel kiemelkedően remek formában és fegyelmezetten versenyzett, elégedett lehet a teljesítményével. Szabálytalan, durva és a hazai pálya minden előnyét élvező ellenfeleit taktikás küzdelmekkel győzte le, mindhárom kategóriában a döntőbe jutott. -74 kg kick-lightban és -79kg light-contactban nem talált legyőzőre, míg -79kg kick-light fináléját pontokban kiegyenlített mérkőzéssel, de minden létező szabálytalanságot elkövető szerb fiú ellen veszítette el.

Bárdosi Sándor Ferenc veterán -84kg light-contactban a nyergesújfalui Bali Rajmondot győzte le a fináléban és szerzett aranyérmet.

 

 

Eredmények:

Viszket Borisz C2 -47kg light-contact 3.hely, kick-light 2.hely

Bolfán Ákos C2 -57kg light-contact 3.hely, kick-light 5-8.hely

Vancsik Petra junior -55kg light-contact 3.hely, kick-light 2. hely, felnőtt -55kg kick-light 1.hely

Szász Krisztofer junior -57kg light-contact 2.hely, kick-light 1.hely, felnőtt -57kg light-contact 1.hely

Grünczeisz Patrik junior -57kg light-contact 3.hely, kick-light 3.hely, felnőtt -57kg kick-light 1.hely

Habda Milán junior -63kg light-contact 5-8.hely, kick-light 3.hely

Bolfán Ádám junior -69kg light-contact 3.hely, kick-light 2.hely, -74kg light-contact 2.hely

Szmolek Emanuel junior -74kg kick-light 1.hely, -79kg light-contact 1.hely, kick-light 2.hely

Bárdosi Sándor Ferenc veterán -84kg light-contact 1.helyKapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra