Felnőtt és Master Class Light-contact, Kick-light Döntő: 6 arany,6 ezüst, 2 bronz

A Controll Sportegyesület szervezésével szeptember 1-jén a szombathelyi ELTE-SEK Sportcsarnoka adott otthont a 2018. évi Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnoki döntőnek. A döntőre felnőtt kategóriában súlycsoportonként a ranglista első négy helyezettje kapott meghívást, Master-class korcsoport versenyzői részére a nevezés nyílt rendszerben került kiírásra.

A tét nem volt kicsi, hiszen a döntő győztesei a magyar bajnoki címek mellett, a magyar válogatott tagjaként indulási jogot szereztek az idei pozsonyi és maribori kick-light illetve light-contact Európa-bajnokságra.

A fentiek alapján a Controll Sportegyesület 8 felnőtt versenyzője kapott meghívást és 2 master-class versenyzőt nevezett a döntőre. A felnőttek között esélyesként számon tartott- többszörös magyar bajnok- Bárdosi Sándor (-74 kg) a felkészülés utolsó állomásán szerzett sérülése miatt kénytelen volt kihagyni a magyar bajnoki döntőt, így végül 7 felnőtt versenyző lépett tatamira a hazai bajnoki döntőn.

Dancsó Zoltán tanítványai közül Takács Viktória -65 kg-ban kick-lightban szoros küzdelemben, de megérdemelten szerezte meg első felnőtt bajnoki címét, light-ban ezüstérmes lett.

Bolfán Ákos első éves juniorként először lépett felnőtt magyar bajnoki döntőn tatamira és szerzett ezüstérmet kick-light -69 kg-ban, a fináléban érett, technikás kick-light küzdelmet vívott a budapesti ZMKBA versenyzője ellen.

Bolfán Ádám és Szmolek Emanuel – még szintén junior korúak, Ők is az utánpótlás válogatott edzőtáborból érkeztek a felnőtt döntőre - light-contactban és kick-lightban is ugyanabban a súlycsoportban 79 kg-ban versenyezték végig az első féléves szezont és rendszerint dobogón végeztek. Ezúttal light-contactban Szmolek Emánuel aranyérmet szerzett, második felnőtt magyar bajnoki címét gyűjtötte be, Bolfán Ádám ezüstérmes lett. Kick-lightban Bolfán Ádám kemény küzdelemben 1-1 pontnyi különbséggel maradt le a döntőről csepeli ellenféllel szemben és sajnos Szmolek Emánuel-nek sem sikerült a bravúr, a dobogó második helyén végzett.

A Controll SE master- class versenyzői alaposan kitettek magukért -63kg-ban Bertalan Gábor light és kick-light kategóriában sem talált legyőzőre míg Bárdosi Sándor Ferenc -74 kg-ban kick-lightban első magyar bajnoki címét szerezte meg.

Koszogovits Mihály által irányított kung fu szakosztályból Huszár Dominik -74 kg kick-lightban 2., lightban 3. helyen végzett, Pintér Bálint -84 kg light-contactban nagy csatában szerzett ezüstérmet. Szakál Diána -65 kg light-contactban technikás küzdelemben győzött és lett másodszor magyar bajnok.

Eredmények:

Bertalan Gábor master class -63 kg LC 1., KL 1.

Bárdosi Sándor Ferenc master class -74kg KL 1.

Takács Viktória -65 kg KL 1., LC 2.

Szakál Diána -65 kg LC 1.

Bolfán Ákos -69 kg KL 2.

Bolfán Ádám -79 kg LC 2., KL 3.

Szmolek Emánuel -79 kg LC 1., KL 2.

Pintér Bálint -84 kg LC 2.

Huszár Dominik -74 kg KL 2., LC 3.

 

 

Utánpótlás Magyar...

Június 1-jén Dorogon- közel 400 nevezéssel- rendezték meg az Utánpótlás Kick-box Magyar...

Réka a vándorkupa...

Vándorkupa versenyünk 7. eredményhirdetése alapján a 12 éves Kiss Réka vihette haza 3 hétre a...

Ezüstök és bronzok a...

39 ország, 284 klub, 1661 versenyző részvételével 2019. május 17-19-ig Budapesten a BOK...
Vissza a listaoldalra