Három bronzérem Innsbruckból

A Perfect Change- Metex’05 Controll SE kick-boxosainak a következő versenyállomás április 16-17-én a festői környezetben elhelyezkedő osztrák városban, Innsbruckban megrendezett Austrian Classics World Cup volt. Az erős, kiegyenlített mezőny és a többnyire kedvezőtlen sorsolás ellenére a nyolc versenyző közül Bolfán Ádámnak és Szász Krisztofernek is sikerült a legjobb négybe kerülnie, ők összesen 3 borzérmet szereztek, amellyel értékes ranglista pontokat gyűjtöttek be.

Viszket Borisz kadett II. -47kg light-contactban 16 között rögtön a későbbi győztes olasz fiúval (Benedetti Michele) kezdett. Az első menet gyengébb kezdése miatt a második menet kemény hajrája és remek teljesítménye sem volt elég a továbbjutáshoz.

Bolfán Ákos kadett II. -57kg light-contacban 16-os tábláról technikás küzdelemben és magabiztos fölénnyel győzte le lengyel ellenfelét (Banaszek Patryk), a nyolc között viszont nem bírt az olasz fiú (Soldi Riccardo) stílusával, így minimális pontkülönbséggel alulmaradt és nem sikerült érmet szereznie.

Vancsik Petra junior -55kg light-contactban 8 között egy cseh lánytól (Hammerova Nikola) szenvedett vereséget, az első menet végén úgy tűnt, hogy a cseh néhány pontos előnye ledolgozható, azonban a másodikban a cseh lány teljes mértékben átvette az irányítást, így ő jutott tovább.

Grünczeisz Patrik junior -57 kg light-contactban nem tudott élni a lehetőséggel, hiszen erőnyerőként a legjobb nyolc között indulhatott, ahol a későbbi ezüstérmes olasz fiútól (Larentis Alex) vereséget szenvedett, a felnőttek -57kg kick-light mezőnyében sem járt nagyobb szerencsével, ott is nyolc között zárt.

Szász Krisztofer junior -57kg light-contactban 16-os tábláról kitűnő lábtechnikával verte spanyol ellenfelét (Garcia Romeo Jorge), majd a 8 között a durva és szabálytalan akciókkal próbálkozó osztrák fiú (Abdul Raseg Amiri) sem tudott mit kezdeni Krisztoferrel, így négybe jutott. A döntőbe jutásért a csepeli Veres Roland ellen szenvedett vereséget, így Krisztofer a bronzéremnek örülhetett. A felnőttek mezőnyében light-contactban -57kg-ban is tatamira állta, ahol a 8 között kiegyenlített mérkőzést játszott a német Güner Tugay-val, de a végén néhány ponttal jobbnak bizonyult a fizikálisan erősebb német versenyző.

Jurasits Ákosnak junior -63kg light-contactban nem volt szerencsés sorsolása, rögtön az első mérkőzésen 8 között a későbbi győztes olasszal (Everill Elijah) találkozott, aki ellen Ákos nem találta az ellenszert, így korán búcsúzott a mezőnytől.

Bolfán Ádám két súlycsoportban is tatamira állt. Light-contact -69kg-os junior fiúk erős mezőnyében kiélezett mérkőzésen 16 között egy bosnyák fiút (Imsirovic Ermin) majd a négybe jutásért meggyőző fölénnyel német ellenfelet (Salih Has) utasított maga mögé. Ádám döntőbe jutását egy kellemetlen stílussal rendelkező szlovén ellenfél (Spasenic Petar) akadályozta meg, így bronzérmet szerzett. Ádámnak egy súlycsoporttal feljebb a -74kg-osok között is két győztes mérkőzéssel sikerült a dobogóra állnia, elsőként egy cseh versenyzőt (Vanek Jiri), majd egy bulgár ellenfelet (Kaloyanov Emil) is jó teljesítménnyel győzött le. Az elődöntőt azonban egy cseh versenyző (Beran Viktor) ellen egy korábban megszerzett orrsérülés miatt az első menetben, vezetés ellenére is fel kellett adni, így Ádám ebben a súlycsoportban is bronzéremmel zárt.

Szmolek Emanuel junior light-contact -74 kg-ban 16 között jó küzdelemben osztrák ellenfelet (Ringhofer Dominik) utasított maga mögé, a nyolc között azonban egy erős német versenyző (Al Amin Rmadan) megálljt parancsolt neki. Junior light-contact -79kg-ban olasz ellenfél (Spedicato Mattia) akadályozta meg a továbbjutását, így az éremszerzést is.

Eredmények:

Szász Krisztofer junior -57kg light-contact 3.hely

Bolfán Ádám junior -69kg light-contact 3.hely, junior -74kg light-contact 3.helyKapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra