Hét utánpótlás magyar bajnoki cím Esztergomból

27 klub 380 nevezésével június 2-án Esztergomban rendezték meg az Utánpótlás Magyar Bajnokságot, amely egyben a legjelentősebb hazai kvalifikációs verseny volt a szeptemberi Utánpótlás Világbajnokság tekintetében. A bajnoki címet nyert versenyzők ugyanis a válogatott tagjaként képviselhetik hazánkat a Jesolo-ban megrendezésre kerülő Világbajnokságon. A Controll SE 14 versenyzője összesen 7 bajnoki aranyat, 11 ezüstöt és 9 bronzérmet szállított Szombathelyre.

A legkisebb korosztályban induló versenyzőink közül Németh Kristóf -42 kg-ban lábujjsérülés miatt az első mérkőzése után nem tudta folytatni a versenyt, így a diákolimpián elért jó eredményeit sajnos nem tudta megismételni. Takács Áron szintén -42 kg-ban egy győztes mérkőzéssel nyert bronzot kick-lightban, míg Ersing András +47 kg-ban két bronzzal zárt. Esetükben a magyar bajnoki szereplés célja a tapasztalatszerzés volt.

Németh Laura kadett 1 -47 kg-ban meglepte a mezőnyt és edzőjét is. Light, kick-light és point-fighting kategóriában sem talált legyőzőre, három kupával térhetett haza.

Kámán Regina edzéseken nyújtott teljesítménye alapján jó szereplésében titkon bízott edzője Dancsó Zoltán, azonban kadett 2 -55 kg-ban összegyűlt erős mezőnyben –három győztes mérkőzéssel- megnyert bajnoki címe a vártnál nagyobb siker.

Takács Viktória, Major Dorina, Varga Kevin, Mikos Bendegúz és Horváth Erik a könnyebb ellenfelekkel szemben megállták a helyüket, azonban a kategória legjobbjaival egyelőre nem tudták felvenni a versenyt. Bízunk jövőbeni fejlődésükben, amelyhez a megszerzett érmek adhatnak elegendő motivációt.

Bolfán Ákos első éves juniorként -69 kg-ban light és kick-lightban is a korosztály idősebb versenyzői ellen bizonyította tehetségét, két ezüstérmet nyert. Egész féléves munkáját és a magyar bajnoki szereplését is csak dicséret illeti.

Szász Krisztofer felkészülését a továbbtanulással kapcsolatos feladatai hátráltatták, ez visszatükröződött light-contactban nyújtott teljesítményén is. Kick-lightra viszont sikerült fejben összeszednie magát és magyar bajnoki címet nyert junior -74 kg-ban.

Bolfán Ádám és Szmolek Emanuel – ahogy a féléves versenyszezon alatt csak nem végig- a magyar bajnokságon is kibérelték junior 79 kg-ban light és kick-lightban a dobogó első és második fokát. Bolfán Ádám ezúttal kick-lightban, míg Szmolek Emanuel light-ban diadalmaskodott.

Eredmények:

Németh Kristóf C1 -42 kg LC 5-8. hely, KL 5-8.hely

Takács Áron C1 -42 kg LC 5-8.hely, KL 3. hely

Németh Laura C1 -47kg LC 1. hely, KL 1. hely, PF 1. hely

Ersing András C1 +47 kg LC 3. hely, KL. 3. hely

Kámán Regina C2 -55 kg LC 1. hely, KL 3. hely

Varga Kevin junior -57 kg LC 2. hely, KL 2. hely

Bolfán Ákos junior -69 kg LC 2. hely, KL 2. hely

Takács Viktória junior -70 kg LC 2. hely, KL 2. hely

Major Dorina junior -70 kg LC 3. hely, KL 3. hely

Szász Krisztofer junior -74 kg LC 3. hely, KL 1. hely

Bolfán Ádám junior -79 kg LC 2. hely, KL 1. hely

Szmolek Emanuel junior -79 kg LC 1., KL 2., PF 2. hely

Mikos Bendegúz junior -89 kg LC 2. hely, KL 2. hely

Horváth Erik junior -84 kg LC 3. hely, KL 3. hely (kung fu szakosztály)Kapcsolódó galéria

Kellemes Húsvéti Ünnepeket...

A tavaszi szünetre jó pihenést és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

3 ezüst, 3 bronz az...

39 ország , 2223 nevezésével április 12-14-ig Innsbruck-ban rendezték meg a WAKO Világszövetség...

Vándorkupa verseny győztese...

Iskolás csoportunk vándorkupa versenyének 5. eredményhirdetését április 11-én tartottuk. A...
Vissza a listaoldalra