Lengyelországban vendégeskedtek legjobb kick-boxosaink

Lengyelországban a hazaiak legjobbjaival mérkőzött meg a magyar kick-light válogatott. A Kartuzy városában rendezett kick-box gálán összességében 5-4-es hazai siker született, de a magyar versenyzők is nagyszerűen küzdöttek és a megmérettetés néhányuk számára jó erőpróba volt a hónap közepén sorra kerülő Európa-bajnokság előtt.
A független lengyel állam kikiáltásának századik évfordulója alkalmából számos rendezvényt, köztük sporteseményeket tartanak a napokban. Ezek egyike volt a Balti-tenger közeli városban lebonyolított kick-box gála, amelyen a sportág szakágai közül a félerős ütéseket és rúgásokat alkalmazó kick-light szabályok szerint zajlottak a küzdelmek. 
 
A válogatott összecsapáson a legutóbbi Európa-bajnokság éremtáblázatán a kick-light szakágban második helyen végzett magyar nemzeti együttes volt a vendég. A mieink közül Debre Bence, Bárdosi Sándor, Szmolek Emánuel és Szabó Dávid egyformán egyhangú pontozással nyert, míg akadt olyan csata, amelynél valamelyest lejtett a pálya a hazai versenyző javára.
 
„Kitettek magukért a versenyzők, jól bunyózott mindenki” – értékelt a válogatott egyik edzője, Olasz Attila. – „A gála nagyon jól szervezett volt és ehhez méltó színvonalú mérkőzések zajlottak, amelyek közül kettő véleményes volt, azokon szerintünk a mi sportolónk volt a jobb, de most ez egy olyan esemény volt, amelyen érezni lehetett, hogy nekik kell győzniük. A tervek szerint valamikor a jövő tavasszal mi fogadjuk majd a lengyeleket és akkor visszavágunk.”
 
A korábbi sokszoros világbajnok Dancsó Zoltán OlaszAttilàval együtt irányítja a kick-light és a light-contact válogatottak munkáját – arról is beszámolt, hogy a tatamira lépett magyarok közül hárman indulnak majd a közelgő Eb-n is. Mariborban Bárdosi Sándor (ControllSe)full-contactban, míg Szmolek Emánuel (ControllSe) és Vida Ádám light-contactban méretteti meg magát. 
 
„Jó volt ez a gála arra is, hogy szokják a stresszhelyzetet és éles küzdelemben kelljen teljesíteniük. Szerencsére ők is és a többi magyar is sérülés nélkül hozta le a meccseket” – mondta a szakember, hozzátéve: hétfőn Tatán már kezdődik is az Eb-re felkészítő edzőtábor, és jövő vasárnaputaznak Szlovéniába, a kontinensviadal helyszínére. 
 
Kick-box gála, Kartuzy, a mérkőzések eredménye:
 
63 kg: Grünczeisz Patrik(ControllSe Szombathely)-Kacieja 0-3
69 kg: Debre Bence-Bieus 3-0
74 kg: Bálint Zoltán-Nizejewski 1-2
74 kg: Bárdosi Sándor(ControllSe Szombathely)-Durma 3-0
79 kg: Szmolek Emánuel(ControllSe Szombathely)-Kryszewski 3-0
84 kg: Kis Balázs-Puczynski 0-3
84 kg: Szabó Dávid-Wisniewski 3-0
89 kg: Vígváry Viktor-Wypchal 1-2
+94 kg: Vida Ádám-Grzesiak – 0-3
 
https://www.facebook.com/magyarkickbox/


Kapcsolódó galéria

Szeptember 26-án Fazekas...

13. alkalommal hirdettünk vándorkupa győztest az iskolás kick-box csoportból, ezúttal Fazekas...

Kezdő kick-box tanfolyam...

A Kezdő Sulis Kick-box Tanfolyamot 8-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

Három Controll-os versenyző...

A Controll Se szervezésével szeptember 14-én Szombathelyen az ELTE –Savaria Egyetemi Központ...
Vissza a listaoldalra