Light-contact felnőtt világbajnokságra hangolva

Október 20-26-ig Szarajevó ad otthont a WAKO felnőtt light-contact, low-kick és K1 kick-box világbajnokságnak, ahol a Controll SE sportolói is ott lesznek a mezőnyben.

A magyar küldöttség vasárnap utazik Bosznia-Hercegovina fővárosába, a küzdelmek kedden kezdődnek, a vb szombaton ér véget. Az év legrangosabb versenyén 58 ország sportolói vesznek részt, 754 nevezéssel. A mezőnyben ott lesz a Controll SE színeit képviselő Szmolek Emánuel (felnőtt, 79 kg) light-contact szabályrendszerben ad számot a tudásáról. A Controll SE két másik sportolója, Takács Viktória (felnőtt, 65 kg) és Dancsó Zoltán (masters, 94 kg) is kvalifikálta magát a vb-re, de előbbi végül nem utazik, utóbbi szereplése pedig kérdéses.

-A felkészülés jól sikerült, tatai edzőtáborral hangoltunk a vb-re - jelezte Dancsó Zoltán, a light-contact válogatott szövetségi kapitánya, a Controll SE vezetőedzője. Szmolek Emánuel fizikailag és technikailag is rendben van, ám az egyik legnépesebb súlycsoportban indul, ráadásul a 17 főt felvonultató mezőnyben ott van az aktuális Európa-bajnok és világbajnok. Nehéz dolga lesz, de kis szerencsével, jó sorsolással, és tökéletes teljesítménnyel, koncentrációval talán megcsípheti a dobogót. Takács Viktória tehetsége ellenére még fiatal, rutintalan versenyzőnek számít a felnőttek között, közösen döntöttünk úgy, hogy ezt a vb-t még kihagyjuk. Jómagam számára pedig sajátomnál már fontosabb a válogatott versenyzők, a tanítványaim sikere, ezért csak akkor lépek tatamira, ha a sorsolásom nem ütközik a válogatott sportolókéval, ha a szereplésem nem hátráltat az edzői munkában. Becsülettel felkészültünk, nyugodt szívvel utazunk a vb-re.

(Forrás: Tóth Gábor- Vas Népe)

 

Ovis kick-box indul...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-12 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra