Light-contact, kick-light edzőtábort szerveztünk Balatonbogláron

Közel 100 fő részvételével augusztus 3-12-ig Balatonboglár adott otthont Dancsó Zoltán és Olasz Attila light-contact és kick-light szakág vezetők irányításával lebonyolított edzőtábornak.

Az előző években megszokott edzésbeosztáson ezúttal változtattak a szakág vezetők, emiatt a sportolóknak csak egy teljes pihenőnap állt a rendelkezésükre. A többi napon 1,2, vagy 3 edzés szerepelt a menetrendben, így a tábor ideje alatt összesen 18-szor tréningeztek. Az újítás egyáltalán nem jelentette azt, hogy nem jutott idő kikapcsolódásra, strandolásra. A szálláshelytől kb. 800 méterre lévő szabad strand kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy a nagy hőségben az edzések között akár naponta többször is közös fürdőzéssel felfrissítsék magukat a sportolók.

A technikai edzések minden esetben a dinamikus, pörgős edzésekről szóltak, amelyek a közelgő Utánpótlás Világbajnokságra felkészülés jegyében zajlottak. A szakág vezetők célként fogalmazták meg, hogy a sportolók minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, valamint a rengeteg küzdelmi gyakorlat mellett a sportág-specifikus mozgásuk is tökéletesedjen.

Balatonbogláron minden lehetőség adott volt, hogy a különböző szintű sportolóink elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat is, legyen szó akár a világbajnokságra történő felkészülésről, a technikai fejlődésről vagy csupán tapasztalat szerzésről. Az edzéshelyszín méretéből adódóan ideális választásnak bizonyult, amely lehetőséget adott a sok mozgásos küzdelmi stílus fejlesztéséhez.

- A korosztályok és önmagában a magas létszám is megkívánta, hogy több edzővel dolgozzunk, Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor és Szántó Sándor is kivette a munkából a maga részét, így minden sportolóra megfelelő figyelem irányult. Nekik utólag is köszönöm! Továbbá Hirsch Viktornak külön szeretném megköszönni az előkészületekben és a szervezésben nyújtott közreműködését! Az edzésprogramban a hangsúly főként a technikai-taktikai képzésen volt, amelyet kiegészítettünk koordinációfejlesztő illetve erő-állóképességi gyakorlatokkal és a mentális felkészítést sem hagytuk ki a programból. Úgy érzem sikerült azokat a célokat elérnünk – főként a válogatottaknál- amelyeket a tábor előtt megfogalmaztunk. Augusztus 27-31-ig már csak a szűk utánpótlás válogatott kerettel Vépen folytatjuk a felkészülést, ahol az EB-re utazás előtti edzésfeladatokat végezzük el - árulta el Dancsó Zoltán a szakág vezetője.

 Kapcsolódó galéria

Kellemes Húsvéti Ünnepeket...

A tavaszi szünetre jó pihenést és Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

3 ezüst, 3 bronz az...

39 ország , 2223 nevezésével április 12-14-ig Innsbruck-ban rendezték meg a WAKO Világszövetség...

Vándorkupa verseny győztese...

Iskolás csoportunk vándorkupa versenyének 5. eredményhirdetését április 11-én tartottuk. A...
Vissza a listaoldalra