Light, kick-light szakmai nap Mezőberényben

A magyar Kick-box Szövetség szakmai vezetésében az év elején változás történt a light-contact és kick-light szabályrendszer vezetésében. Zrínyi Miklós mesteredző 26 év után átadta az irányítást a Dancsó Zoltán- Olasz Attila kettősnek. A két fiatal, egykori kiváló és sikeres versenyző nagy energiával és merész, átfogó elképzelésekkel kezdte el a szakmai munkát.

Első körben igyekeznek ellátogatni az ország különböző pontjain tevékenykedő műhelyekbe, ahol light-contact és kick-light képzés folyik. Először Csongrád megyébe látogattak el, majd április utolsó napján Békés megye került sorra. Mezőberény adott otthont a szemináriumnak, ahol a Barna Márton vezette Sportcsarnok SE , mint mindig, most is gondos házigazdának bizonyult. A Mezőberényi Sportcsarnok SE, a Békéscabai lakótelepi SE, A füzesgyarmati Hegyesi SE mellett a szomszéd megyéből is érkeztek résztvevők, a Rácz Kickboxing Klub versenyzői és edzői. Nem csak Dancsó Zoltán és Olasz Attila jött el, hiszen Zrínyi Miklós mesteredző is eljött Berénybe, váratlan de örömteli meglepetésként.


A terveknek megfelelően a szakvezetők megtekintették a klubedzők edzésvezetését, mind a bemelegítés, mind a technikai kombinációk oktatásának témájában. A pörgő két és fél órás edzés megizzasztotta a különböző korosztályhoz tartozó sportolókat. Ezután a jelen lévő nyolc edző és a szakmai vezetők között konzultáció következett. Itt nem csak az edzésvezetés és a gyakorlatok kerültek szóba, hanem a ligh-kick-light versenyrendszer sajátosságai és az év eddigi hazai és nemzetközi versenyinek tapasztalatait is megbeszélték a szakemberek.

 

A szakmai nap végén Shihan Gregor László VI.DAN, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke, egyben a megyei All-Style Karate és Kick-box Szakág emléklapokat adott át a résztvevőknek a jó hangulatú és hasznos szeminárium végén, Az edzők közötti konzultáció fehér asztal mellett, egy kései ebéd keretében ért véget.
A következő, két naposra tervezett felmérő regionális szeminárium Mogyoródon lesz.

https://www.facebook.com/magyarkickbox/

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra