Master-class bronz és full-contact 5.hely a maribori Eb-ről

A szlovéniai WAKO Európa-bajnokságon a pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak legjobbjai gyűltek össze. A kontinenstornán 31 ország 500 versenyzője vett részt. A szombathelyi Controll SE színeit négy sportoló képviselte az erőpróbán.
Bárdosi Sándor (full-contact, 71 kg) remekül kezdett, első mérkőzésén biztosan verte román riválisát, és jutott be a nyolc közé. A negyeddöntőben a vb-ezüstérmes, Eb-címvédő, későbbi győztes orosz Konikov Iurii azonban jobbnak bizonyult, így az 5. helyen zárt. Szmolek Emánuel (light-contact, 79 kg) junior vb- és Eb-aranyérmesként, utolsó éves juniorként tette próbára tudását a felnőttek mezőnyében. A nyolcaddöntőben kezdett, német riválisa ellen nehezen melegedett be, aztán a második menetben fordított, és a folytatásban egyre nagyobb előnyre tett szert. Ám a nagy igyekezetében több apró szabálytalanságot vétett, a 4. hibája után pedig leléptette a bíró - egy megnyert mérkőzést bukott így el. A magyar bajnok Szakál Diána (light-contact, 65 kg) még csak bontogatja szárnyait a nemzetközi porondon, első mérkőzése után búcsúzni kényszerült. Bertalan Gábor (masters 63 kg, light contct) a negyeddöntőben biztosan nyert, az elődöntőben viszont 2-1-es pontozással maradt alul, bronzéremmel térhetett haza.
 
-Azt tudtuk jól, hogy Bárdosi Sándornak egyelőre nagy falat lesz az orosz klasszis a negyeddöntőben, de a versenyzőnk alaposan helyt állt, csak pontozással kapott ki - értékelt Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője. - Sokat profitálhat ebből a  meccsből, és roppant értékes, pontszerző helyen zárt. Szmolek Emauelt sajnos elvitte a hév, bosszantó módon ért véget számára az Eb. De nincsen baj, még csak 18 éves, remek a felépítése, rohamosan fejlődik, nem fél a munkától. Rutinnal pedig idővel felvértezi magát. A rutintalanság számlájára írom Szakál Diána szereplését is, aki kifejezetten technikás, ügyes kick-boxos, ám a tudásából ezúttal keveset mutatott meg. Bertalan Gábor az elődöntőben kapott ki - legalábbis a bírók szerint. Én úgy vélem, hogy továbbjutást érdemelt volna. De ettől még a bronzérem szépen csillog. Felemás Eb-t zártunk, voltak szép pillanataink, de kis szerencsével többet is kihozhattunk volna a kontinenstornából. 
 
https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/a-masters-korosztalyban-bertalan-gabor-bronzermes-lett-2681020/
 

Szeptember 26-án Fazekas...

13. alkalommal hirdettünk vándorkupa győztest az iskolás kick-box csoportból, ezúttal Fazekas...

Kezdő kick-box tanfolyam...

A Kezdő Sulis Kick-box Tanfolyamot 8-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

Három Controll-os versenyző...

A Controll Se szervezésével szeptember 14-én Szombathelyen az ELTE –Savaria Egyetemi Központ...
Vissza a listaoldalra