Öt dobogós helyezés a WAKO Cadet,Junior Világbajnokságról

Augusztus 27-szeptember 04-ig Dublin adott otthont a 47 ország, 1716 versenyzőjével megrendezett WAKO Cadet, Junior Kick-box Világbajnokságnak. A Controll SE válogatott sportolói Vancsik Petra, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik, Jurasits Ákos, Bolfán Ádám és Szmolek Emanuel összesen 2 ezüst,- és 3 bronzérmet szereztek. Viszket Borisz-annak ellenére, hogy a nyári felkészülést végigcsinálta- egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni a világbajnokságon. Magyarország 15 arany,- 17 ezüst, és -24 bronzéremmel az éremtáblázat 5. helyén zárt.

Vancsik Petra junior light-contact -55 kg-ban erőnyerőként a 16 között kezdte meg a versenyzést, a lehetőséggel most azonban nem sikerült élnie. A kategória későbbi olasz világbajnoka ellen vereséget szenvedett. Az egész éves teljesítménye alapján előzetesen kick-lightban számítottunk Petra jobb szereplésére, ám a 8 között attól az ausztrál versenyzőtől kapott ki, aki később ezüstérmes lett. Talán egy könnyebb sorsolással jobb helyezést is elérhető lett volna.

Bolfán Ákos kadett 2. kick-light -57 kg-ban végig kiegyenlített mérkőzésen 8 között, minimálisan maradt alul egy görög ellenfél ellen, így itt kiesett a versenyből. Light-contactban egy lengyel, egy olasz és egy görög versenyző magabiztos legyőzésével egészen a döntőig menetelt, ahol az ír Cannon Troy jobbnak bizonyult, így Ákos megérdemelten szerzett ezüstérmet és felállhatott a dobogó második fokára.

Szász Krisztofer junior light-contact -57 kg-ban népes mezőnyben erőnyerőként a 16 között rögtön azzal az orosz versenyzővel kezdett, aki szinte leiskolázta a teljes mezőnyt és világbajnoki címet szerzett. Krisztofer egy szerencsésebb sorsolás esetén biztosan előbbre végezhetett volna.

Grünczeisz Patrik junior kick-light -57kg-ban 16 között könnyedén győzött egy írrel szemben, majd 8 között technikás bunyóval vert egy izraeli versenyzőt. Az elődöntőben az olasz Burini Cristhopher néhány ponttal jobbnak bizonyult, így a tavalyi junior EB ezüstérme mellé egy bronzérmet is begyűjtött.

Jurasits Ákosnak junior kick-light -63kg-ban szintén nem jutott ideális sorsolás, 16 között a súlycsoport egyik kiemelkedő olasz versenyzője ellen-aki a kategória bronzérmese lett- vereséget szenvedett.

Bolfán Ádám junior light-contact -69 kg-ban erőnyerőként 16 között egy verhető osztrák versenyző ellen veszített mérkőzést, így ebben a kategóriában hamar véget ért számára a verseny. Kick-lightban azonban javított és egy jóval kiegyensúlyozottabb versenyzéssel jutott be az elődöntőbe, ahol a későbbi szlovén győztes Spasenic Petar búcsúztatta, így Ádám egy szépen csillogó bronzérmet vehetett át.

Szmolek Emanuel light-contact -79 kg-ban első éves juniorként a 8 között kemény küzdelemben egy török versenyző legyőzésével jutott be a négy közé, ahol egy legyőzhetőnek vélt olasz versenyzővel szemben alulmaradt és szerzett bronzérmet. Kick-lightban egy spanyol versenyző búcsúztatása után jutott be a fináléba, ahol a horvát Orlovic Boris-al végig szoros küzdelemben alulmaradt, így ebben a kategóriában világbajnoki ezüstérmes lett.

Klub szinten az öt éremmel mindenképpen elégedett vagyok és gratulálok a versenyzőinknek. A felkészülés kondicionális és technikai része jól sikerült, de a mentális felkészítésre a jövőben még több hangsúlyt kell fordítanunk, ugyanis többször minimális különbségekkel kaptunk ki döntő helyzetekben. Az országos szinten elért világbajnoki helyezések, eredmények bizonyítják, hogy több klubban is jó utánpótlás nevelés folyik, ami mindenképpen pozitív a jövő tekintetében. Néhány szakmai kérdésben azonban változtatnunk kell, annak érdekében, hogy ebben a szakágban ismételten a legeredményesebb nemzetek közé tartozzunk- értékelt Dancsó Zoltán a Controll SE edzője és a Magyar Kick-box Szövetség light-contact és kick-light szakág vezetője.

Köszönjük Támogatóinknak, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Szülőknek a segítséget!Kapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra