Ovis kick-box edzés 5 éves kortól

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és lányoknak. Ha olyan mozgáslehetőséget keres gyermekének, amely szimmetrikusan és arányosan fejleszti a fizikai képességeket, emellett kiemelten foglalkozik a mozgáskoordináció fejlesztésével, továbbá önfegyelemre, önuralomra is nevel, jó helyen jár.

Regisztrálja gyermekét próbaedzésre a http://kickboxszombathely.hu/kapcsolat/ menüpont kapcsolat felvételi űrlapján! Adja meg elérhetőségeit illetve gyermeke nevét, életkorát, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot vagy hívjon minket a +36/30-243-30-70-es telefonszámon! Visszajelzésünket követően szeretettel várjuk az ingyenes próbaedzésre!

Információk az ovis edzésünkről:

Hol és mikor vannak az edzések?

Szombathelyen a Nárai utca 3. szám alatt található edzőteremben (udvari zöld épület I. emeletén) minden kedden 16.30-17.30-ig. Az ovis csoport edzése szeptember 11-én indul. (Az épületbe a beengedés kapucsengővel történik.)

Ki tartja az edzéseket?

A Controll Sportegyesület 3-szoros világbajnoka Marton Klára irányítja az ovisok edzéseit egy segédedző közreműködésével. Az évek alatt kialakított felmenő rendszerű kick-box oktatásban az ovis csoport a sportegyesület egyik legfontosabb utánpótlás bázisává vált, amelyből az iskolás csoportba, később a junior-felnőtt csoportba feljutás biztosított. A képzés szintje a gyermek jövőbeli céljaihoz igazítható, függetlenül attól, hogy szabadidő sportoló vagy versenysportoló kíván lenniJ.

Milyen felszerelést, sportruházatot szükséges hozni?

Fehér póló és kényelmes szabadidőnadrág, meleg időben rövidnadrág, papucs és ásványvíz, ami szükséges. (Később szorgalmazzuk az egységes klub póló és nadrág beszerzését.) Az edzéseken sportcipőre nincs szükség, mivel mezítláb vagyunk, hideg időben zokni viselését ajánljuk. Az első néhány edzésre egyéb sportfelszerelést nem kell hozni. Néhány foglalkozás után, amikor már érezhető a gyermek elköteleződése a sportág iránt, az edző javaslata alapján a boksz-kesztyű beszerezhető.

Hogyan és mikor ajánlott a továbblépés az ovis csoportból?

Az egyesületben sportoló óvodások az évek előrehaladtával csoportot váltanak, ez azt jelenti, hogy iskolába lépést követően - figyelembe véve a gyermek fejlettségi szintjét és érettségét is- az iskolás csoportunkba kerülnek fel, ahol az életkor igényeinek megfelelően összetettebb képességfejlesztés történik. Amennyiben a gyermek első osztályos korában csatlakozik szakosztályunkhoz, fejlettségi szintjét figyelembe véve a szülő eldöntheti, hogy a gyermek az ovis vagy az iskolás csoportunkban kezdi meg sportágunkkal az ismerkedést.

Milyen gyakorlatok szerepelnek az edzésprogramban?

Az alaptechnikák elsajátítása mellett sokoldalú képesség- és mozgáskoordináció fejlesztő, továbbá törzsizom erősítő gyakorlatok kerülnek előtérbe. Természetesen a foglalkozásokon a játékos feladatok és a küzdőjátékok is megfelelő szerephez jutnak. Az edzésprogramban nem szerepel test-test elleni küzdelem, ezért egyáltalán nem kell tartani attól, hogy a gyermek nagyobb veszélynek van kitéve, mint általában a szokásos mozgástevékenységei közben.

A szülők a teremben tartózkodnak a foglalkozásokon?

Tapasztalataink alapján szülői jelenlét hiányában a gyermek figyelme sokkal inkább az edzésfeladatra koncentrált, ezáltal a tanulás gyorsabb tempóban haladhat és az edzésvezetés is gördülékenyebb. Edzések ideje alatt a szülők kint várakoznak az előtérben, vagy egyéb ügyeiket intézik. Időszakosan nyílt edzéseket tartunk, amelyen megtekinthetik a gyermek fejlődését.

Utánpótlás Magyar...

Június 1-jén Dorogon- közel 400 nevezéssel- rendezték meg az Utánpótlás Kick-box Magyar...

Réka a vándorkupa...

Vándorkupa versenyünk 7. eredményhirdetése alapján a 12 éves Kiss Réka vihette haza 3 hétre a...

Ezüstök és bronzok a...

39 ország, 284 klub, 1661 versenyző részvételével 2019. május 17-19-ig Budapesten a BOK...
Vissza a listaoldalra