Szmolek Emánuel VILÁGBAJNOK!

Szeptember 15-22-ig Jesolóban rendezték meg a WAKO Kick-box Cadet, Junior Világbajnokságot, a legnagyobb létszámú vasi csapatot a Controll SE delegálta, összesen kilenc válogatott sportolója vett részt a WAKO történetének eddigi legnépesebb utánpótlás világbajnokságán, név szerint: Németh Laura C1 -42kg PF; Kámán Regina C2 -55kg LC, KL; Koledics Dávid C2 -57kg LC, KL; Takács Viktória junior -60kg LC, KL; Bolfán Ákos junior -69kg LC, KL; Bolfán Ádám junior -79kg LC, KL; Szmolek Emanuel junior -79kg KL; Horváth Erik junior, -84 kg LC és Mikos Bendegúz junior, -89 kg LC, Kl.

A Vb erős mezőnyében több sportolónk továbbjutásának a sorsát csak minimális pontkülönbség döntötte el. Németh Laura és Kámán Regina először léptek tatamira világversenyen, rutintalanságuk ellenére megállták a helyüket. Koledics Dávid erős ellenfelek ellen, kemény csatákat vívott, lightban egy győztes mérkőzés után búcsúzott, míg kick-lightban szoros mérkőzésen maradt alul. Még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba. Takács Viktória mindkét szabályrendszerben egy-egy győztes mérkőzés után búcsúzott a vb-től. Bolfán Ákos lightban sima győzelemmel kezdett, azonban további küzdelmeit sérülés miatt nem tudta vállalni. Bolfán Ádámot kick-lightban első mérkőzésén erős technika miatt leléptették, light-ban pedig a későbbi ezüstérmes svájci ellen veszített.

Versenyzőink közülük hárman állhattak dobogóra. Szmolek Emanuel (junior, -79 kg, kick-light) arany-, Horváth Erik (junior, -84 kg, light-contact) és Mikos Bendegúz (junior, -89 kg, light-contact) pedig bronzéremmel tért haza.

- Az egész éves teljesítménye alapján Szmolek Emanuelt a döntőbe vártam, titkon pedig bíztam a legfényesebb éremben, örülök, hogy végül a dobogó tetejére állhatott fel - árulta el Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője, a magyar kick-light és a light-contact szakág szövetségi kapitánya. - Emanuel az egész évet, az egész nyarat végigdolgozta, rengeteg hazai és nemzetközi versenyen lépett tatamira, ennek megfelelően rengeteg rutinnal felvértezve, tökéletes fizikai, mentális állapotban utazott Olaszországba. Ráadásul tavaly Eb-t nyert, tavalyelőtt pedig ezüstérmet szerzett a vb-n, vagyis az önbizalmával sem volt gond. Egy görög, egy üzbég, végül egy svájci riválist vert meg, biztosan gyűjtötte  be az aranyérmet - ezzel pedig mindent elért, amit ilyen szinten elérhetett, Eb- és vb-győztesként lép ki a junior korosztályból. Jövőre pedig már a felnőttek mezőnyében bizonyíthat. Ha valaki, akkor Szmolek Emanuel nagyon rászolgált a sikerekre, büszke vagyok rá! Természetesen elégedett vagyok Horváth Erik és Mikos Bendegúz teljesítményével, eredményével is - meccseket nyertek, érmeket szereztek. Akárcsak Emanuel, ők is komoly energiát fektettek a felkészülésbe, a kemény munka pedig gyümölcsözött. Ráadásul Erik és Bendegúz még jövőre is a junior korosztályban marad, jövőre pedig Győr rendezi a korosztályos Eb-t. Ott lehetőségük lesz arra, hogy még feljebb lépjenek a dobogón.

-Szövetségi kapitányként értékelve a vasi delegáció teljesítményét büszke vagyok a fiúkra, lányokra - folytatta Dancsó Zoltán. - Mindenki emelt fővel jöhetett le a tatamiról, mindenki méltóképpen képviselte a magyar színeket. Soha rosszabb világbajnokságunk ne legyen!

Tizenkilenc arany-, 17 ezüst- és 28 bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a Jesolóban rendezett kadet és junior kick-box világbajnokságon. A sportág történetének eddigi legnagyobb – 65 ország 1800 versenyzőjét felvonultató – utánpótlás vb-jén a több mint százfős magyar válogatott Oroszország mögött a második helyen végzett az összesített  éremtáblázaton.

Utánpótlás Magyar...

Június 1-jén Dorogon- közel 400 nevezéssel- rendezték meg az Utánpótlás Kick-box Magyar...

Réka a vándorkupa...

Vándorkupa versenyünk 7. eredményhirdetése alapján a 12 éves Kiss Réka vihette haza 3 hétre a...

Ezüstök és bronzok a...

39 ország, 284 klub, 1661 versenyző részvételével 2019. május 17-19-ig Budapesten a BOK...
Vissza a listaoldalra