Utánpótlás világbajnokságra hangolva

Augusztus 15-19-ig Vépen az utánpótlás világbajnokságra felkészítő központi light-contact és kick-light edzőtáborban készült a magyar utánpótlás kick-box válogatott kerete. A dublini WAKO Cadet, Junior Kick-box világbajnokság augusztus 27-től veszi kezdetét és szeptember 4-ig tart.

A felkészülés jelenlegi végső fázisában a formába hozás utolsó lépésein és a robbanékonyság fokozásán volt a hangsúly. A kitűzött szakmai célokat a napi két technikai edzésen sikerült a lehető legmagasabb szintre fejleszteni. Dancsó Zoltán light-contact és kick-light szakág vezető és kijelölt társa Olasz Attila irányításával szinte teljes kerettel együtt készülhettek a sportolók az év legfontosabb eseményére, így az edzőtábor együtt szolgálta a csapatépítést, és a csapat összetartást, amely a konkrét szakmai feladatok elvégzése mellett nem titkolt célja volt a frissen megválasztott szakág vezetőknek. A válogatottaknak az utolsó héten lesz még lehetősége, hogy –a szakág vezetők előzetes iránymutatásait követve - saját klubjukban tökéletesre csiszolják a formát a világbajnokság előtt és mentálisan is felkészüljenek a kétévente megrendezésre kerülő utánpótlás világversenyre. Az előzetes nevezési listákat áttekintve rendkívül erős és népes mezőny várható a világ minden részéről Dublinban, ezért a sportolók tökéletes fizikai teljesítőképessége mellett mindenképpen szükség lesz az ideális pszichés állapot elérésére is, hiszen a legjobb versenyzők között biztosan csak minimális különbségek fognak dönteni.

Az utánpótlás kick-box válogatottban a vasi színeket a szombathelyi Controll Sportegyesület nyolc versenyzője képviseli majd Írországban, ők is mindannyian teljes erőbedobással készülnek a világbajnokságra. Dancsó Zoltán tanítványai Vancsik Petra, Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Grünczeisz Patrik, Jurasits Ákos és Szmolek Emanuel sem újonc az utánpótlás válogatott keretben, közülük többen éremmel is büszkélkedhetnek már korábbi Európa-és világbajnokságról.

 

- Dancsó Zoltán szakág vezető megtiszteltetésnek veszi a bizalmat, amelyet ez év januárjától a Magyar Kick-box Szövetségtől élvez, mivel kijelölt társával, Olasz Attilával irányíthatja a light-contact és a kick-light szakág utánpótlás és felnőtt válogatott felkészítését. Külön öröm, hogy hosszú évek óta először kapott lehetőséget az utánpótlás keret egy központi edzőtábor megszervezésére, ahol ideális körülmények között készülhettek a versenyzők. Dancsó Zoltán reméli, hogy hosszabb távon számít rájuk a Szövetség, ezért bízik abban, hogy jól sikerül az első debütálásuk Dublinban, amellyel bebizonyíthatják vezetői rátermettségüket is.

A magyar csapat repülője augusztus 28-án indul Dublinban, ahol még az nap megtörténik a hivatalos mérlegelés, majd 29-én hétfőn bírói szemináriumok és sorsolás szerepel az előzetesen ismertetett programban. Augusztus 30-án kedden a 11-kor kezdődő megnyitót követően megkezdődnek a selejtezők.Kapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra