Véget ért a csopaki light-contact, kick-light edzőtábor

Július 22-én pénteken közel 105 fő részvételével megkezdődött a Balaton északi partjának egyik legszebb településén Csopakon a light-contact és kick-light szakág idei nyári edzőtábora, amelyen sportegyesületünk 17 kick-boxosa is részt vesz. Jelen van a táborban az a nyolc utánpótlás versenyzőnk is, név szerint: Vancsik Petra, Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Szász Krisztofer, Jurasits Ákos, Grünczeisz Patrik, Bolfán Ádám, és Szmolek Emanuel is, akik a magyar utánpótlás kick-box válogatott tagjaként részt vesznek az augusztus végi dublini utánpótlás világbajnokságon.

Az edzőtábori programban naponta három edzés szerepel, két napon keresztül, majd ezt követően egy teljes regenerációs pihenőnap következik, amelyet szabadidős programokkal, kirándulással, strandolással színesítenek a szervezők. A tábor helyszíne a Csopaki Üdülőfalu, amely a tábor teljes időtartamára strandbelépőt biztosított a résztvevőknek. Mivel a strand néhány perc sétával elérhető, így az edzésnapok programjai közé is beilleszthető egy-egy rövid fürdőzés.

Zrínyi Miklós, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Hirsch Viktor és Szántó Sándor által vezetett edzéseken életkor és tudásszint szerint, csoportbontásban készülhetnek a sportolók, így megfelelő figyelem hárul mind a válogatott versenyzőkre, mind a fiatalabb vagy a kezdő sportolókra is.

Az idei évtől a light és kick-light válogatott új szakmai vezetéssel készül az Utánpótlás Világbajnokságra és a Felnőtt Európa-bajnokságra. Dancsó Zoltán és Olasz Attila fiatalos lendülettel vezeti a tréningeket. A dinamikus, pörgős edzések felkészítik az augusztus végén, Írországban megrendezendő Utánpótlás Világbajnokságra készülő versenyzőket. Az ő esetükben a tábor célja az, hogy minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, valamint a rengeteg küzdelem mellett a sportágspecifikus mozgásukat is tökéletesítsék.

A menetrend szerint reggel 7.30-tól futóedzéssel indul a nap, majd 11 órakor boxedzés, délután pedig több csoportban lebonyolított kéz-és lábtechnikai kick-box tréning következik, természetesen valamennyi edzésen helyet kapnak az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatok is.

Csopakon tehát minden lehetőség adott, hogy sportolóink elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat, legyen szó akár a világbajnokságra történő felkészülésről, a technikai fejlődésről vagy csupán tapasztalat szerzésről. A környezet és a lehetőségek kitűnőek. Az edzések magas szinvonalúak, változatosak, és edzőpartnerekből sincs hiány. A jó kedv garantált, ahogyan a jó idő is és reméljük a tábor végéig az is marad!

A motiváció elősegítése érdekében azok a sportolók, akik az első félévben kimagaslóan teljesítettek, bekerültek a 4Fight márkajelzéssel ellátott, küzdősport felszereléseket gyártó cég ”4Fight Team” elnevezésű csapatába. Ezen sportolók egy-egy teljes garnitúra védőfelszerelést és egyéb értékes ajándékokat kaptak, melyet Béres János, a cég vezetője, személyesen hozott el nekik. 

A Controll SE versenyzői a 4Fight Team-ben, balról: Szász Krisztofer, Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán edző, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik

 Kapcsolódó galéria

Ovis kick-box edzések 5...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-10 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra