Ovis kick-box indul szeptember 7-én

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és lányoknak. Ha olyan mozgáslehetőséget keres gyermekének, amely szimmetrikusan és arányosan fejleszti a fizikai képességeket, emellett kiemelten foglalkozik a mozgáskoordináció fejlesztésével, továbbá önfegyelemre, önuralomra is nevel, jó helyen jár.

Regisztrálja gyermekét ovis kick-box edzésre http://kickboxszombathely.hu/kapcsolat/ menüpont kapcsolat felvételi űrlapján! Adja meg elérhetőségeit, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot, illetve gyermeke nevét, születési dátumát, vagy hívjon minket a +36/20-458-27-67-es telefonszámon!

Információk az ovis edzésünkről:

Hol és mikor vannak az edzések?

Szombathelyen a Rumi u. 10. szám alatt található Controll Kick-box Gym-ben minden kedden 16.00-17.00-ig. Kezdés: szeptember 07. kedd.

Milyen felszerelést, sportruházatot szükséges hozni?

Kezdéshez póló és kényelmes szabadidőnadrág, meleg időben rövidnadrág, papucs és ásványvíz, ami szükséges. (Később szorgalmazzuk az egységes klub póló és nadrág beszerzését.) Az edzéseken sportcipőre nincs szükség, mivel mezítláb vagyunk. Az első néhány edzésre egyéb sportfelszerelést nem kell hozni. Néhány foglalkozás után, amikor már érezhető a gyermek elköteleződése a sportág iránt, az edző javaslata alapján a boksz-kesztyű megvásárolható.

Hogyan és mikor ajánlott a továbblépés az ovis csoportból?

Az egyesületben sportoló óvodások az évek előrehaladtával csoportot váltanak, ez azt jelenti, hogy iskolába lépést követően - figyelembe véve a gyermek fejlettségi szintjét és érettségét is- az iskolás csoportunkba kerülnek fel, ahol az életkor igényeinek megfelelően összetettebb képességfejlesztés történik. Amennyiben a gyermek első osztályos korában csatlakozik a szakosztályunkhoz, fejlettségi szintjét figyelembe véve, edzői javaslat segítségével a szülő eldöntheti, hogy a gyermek az ovis vagy a kezdő iskolás csoportunkban kezdi meg sportágunkkal az ismerkedést.

Milyen gyakorlatok szerepelnek az edzésprogramban?

Az alaptechnikák elsajátítása mellett sokoldalú képesség- és mozgáskoordináció fejlesztő, továbbá törzsizom erősítő gyakorlatok kerülnek előtérbe. Természetesen a foglalkozásokon a játékos feladatok és a küzdőjátékok is megfelelő szerephez jutnak. Az edzésprogramban nem szerepel test-test elleni küzdelem, ezért egyáltalán nem kell tartani attól, hogy a gyermek nagyobb veszélynek van kitéve, mint általában a szokásos mozgástevékenységei közben.

A szülők a teremben tartózkodnak a foglalkozásokon?

Tapasztalataink alapján szülői jelenlét hiányában a gyermek figyelme sokkal inkább az edzésfeladatra koncentrált, ezáltal a tanulás gyorsabb tempóban haladhat és az edzésvezetés is gördülékenyebb. Edzések ideje alatt a szülők kint várakoznak az előtérben, vagy egyéb ügyeiket intézik. (Első alkalommal lehetőséget biztosítunk a teremben tartózkodásra.)  Időszakosan nyílt edzéseket tartunk, amelyen megtekinthetik a gyermek fejlődésének mértékét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ovis kick-box indul...

Kick-box edzésünket 5 éves kortól ajánljuk elsősorban aktív, örökmozgó óvodás fiúknak és...

Kezdő sulis kick-box...

A Kezdő Sulis Kick-box edzéseket 7-12 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik érdeklődnek a...

7 Controllos arany a...

A kick-box sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan elismerte, Magyarországon pedig...
Vissza a listaoldalra