BEMUTATKOZÁS:

A Controll Sportegyesület kick-box szakosztálya Asbóth Péter vezetésével 1978-ban alakult meg Szombathelyen.

1985-től Koszogovits Mihály irányításával a kung-fu szakosztály is megkezdte működését. Sokan nem adtak hosszú életet a modern küzdősporttal és a több ezer éves múlttal bíró, keleti harcművészettel foglalkozó sportegyesületnek, de a több évtizedes múltunk ennek gyökeresen ellentmond.

Kick-box szakosztályunk legeredményesebb időszaka kétségtelenül az 1990-es évek végétől, 2000-es évek elejétől kezdődött, amikor Dancsó Zoltán a magyar és a nemzetközi kick-box egyik legnagyobb egyénisége- ma már 5-szörös Európa-bajnok, 6-szoros amatőr világbajnok és profi világbajnok- aktív versenyzői pályája derekán átvette a szakosztály irányítását. Vezetési stílusa és szakmai hozzáértése dinamikus fejlődést és megújulást eredményezett a szombathelyi kick-box sport életében. Dancsó Zoltán 2001-től a junior, felnőtt kick-box csoportunk edzéseit irányítja. Versenyzői közül többen nemzetközi szintű eredményekkel és magyar bajnoki címekkel büszkélkedhetnek. Sportolói karrierjének kiteljesülésében és világszinten is kimagasló eredményességében nagy szerepet játszott Koszogovits Mihály, aki a 90-es évek végétől egészen a visszavonulásáig irányította és segítette a felkészülését, illetve Zrínyi Miklós mesteredző, a Magyar Kick-box Szövetség volt szövetségi kapitánya, aki a válogatott szintű edzésmunkáját vezette.

Marton Klára egyesületünk legeredményesebb női sportolója, Európa-bajnok és 3-szoros világbajnok Dancsó Zoltán edzői tevékenysége alatt érte el a legnagyobb sportsikereit. A szakosztályban a fiatalabb korosztály (13 év alattiak) utánpótlás nevelését látja el, 2004-től iskolás kick-box edzéseket, 2009-től óvodás kick-box foglalkozásokat vezet. 2020-tól az utánpótlás nevelésben aktív szerepet vállalnak az egyesület saját nevelésű, egykori versenyzői is.

Köszönhetően a szakosztályban kialakított felmenő rendszerű kick-box oktatásnak, a 2000-es évek közepére felnőtt versenyzőink eredményessége mellett az utánpótlás bázisunk is megerősödött. 2006-tól kezdve minden évben sikerült utánpótlás versenyzőket kvalifikálnunk a válogatottba, a korosztályos Európa- és világbajnokságokról pedig több bajnoki címmel és számos fényes éremmel térhettünk haza.

Versenyeredményeink mellett az utóbbi években sportvezetőink szerepe országosan is jelentőssé vált. Koszogovits Mihály és Dancsó Zoltán 2007-től elnökségi tagja a Magyar Kick-box Szakszövetségnek. Dancsó Zoltán 2015. decemberében visszavonult az élsporttól, 2016. januárjától a Magyar Kick-box Szakszövetség light-contact és kick-light szakágának szövetségi kapitányi posztját tölti be. Feladatai a felnőtt válogatott szakmai munkájának irányítása mellett az utánpótlás nevelés koordinálása is, amelyben hivatalos segítője az Esztergomi KBSE vezetőedzője, egykori válogatott társa Olasz Attila.

Vezetőink, edzőink, sportolóink lelkiismeretes hozzáállása és szakértelme mellett sikereinknek aktív részesei támogatóink, szponzoraik is, akik önzetlen segítsége nélkül elérni mindezt elképzelhetetlen volna.

 

 

CÉLKITŰZÉSEINK:

Utánpótlás-nevelési munkánkra és edzőink szakértelmére alapozva a versenysport területén célunk, hogy eredményességünket minden korosztályban fenntartsuk, illetve növeljük. Sportolóink komplex kondicionális és sportági felkészítése mellett fontosnak tartjuk, hogy szellemileg és érzelmileg is egészséges, kiegyensúlyozott versenyzőket neveljünk, akik a küzdőtéren kívül a mindennapi életben is megállják az helyüket.

Sportágunk egész testet, lelket formáló jellegének és változatos mozgásanyagának köszönhetően kitűnő eszköze az egészség megőrzésének is, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a sportolni vágyók igényeinek a kielégítésére.

Átfogó edzésprogramjainkkal, tapasztalt és szakképzett edzőinkkel már 5 éves kortól állunk a mozogni vágyók rendelkezésére!